Ciasteczka owsiane po raz pierwszy

Jakie masz priorytety w życiu? Dużo pieniędzy, dużo pracy, szybkie życie? A może dużo wolnego czasu, slow life, rodzina, zdrowie i święty spokój? Dla mnie zdecydowanie to ta druga strona. Przede wszystkim cenie sobie swój czas, dlatego też lubię jeść bardzo prosto. Pomimo starania się żyć w trybie slow, zamiast celebrować slow w kuchni wolę celebrować je wraz z rodziną, dlatego też u mnie znajdziesz przede wszystkim szybkie przepisy. I to nie tak, że nie lubię pichci. Owszem lubię, ale wybrałam inne priorytety w życiu.

I taki też pyszny zdrowy i szybki przepis dziś wam prezentuję. Ciasteczka owsiane robi się 5 minut (serio!) łącznie z przygotowaniem składników, potem tylko jeszcze etap oczekiwania na schłodzenie, ale to już może odbywać się bez naszego udziału. Jeśli zawsze zbytnio odrzucało was to że RAWsłodkości są zbyt słodkie, to ten przepis zdemontuje ten pogląd. RAWciacha owsiane są takie akurat. Nie za słodkie nie za suche nie za kruche nie za gumowe. Zapraszam na przepis.?

Owsiane ciasteczka

Potrzeba:

130 g płatków owsianych bezglutenowych
90 ml wody
120 g masła orzechowego
10 g nasiona chia
10 g sezamu
12 sztuk daktyli

Opis:

Wszystko przełóż do malaksera i zmiel najpierw na pulsacji, a następnie na średnich obrotach, aż wszystko ze sobą dokładnie się połączy. Następnie przełóż do formy dokładnie dociskając łyżeczką. Włóż do lodówki na 15- 30 minut. Smacznego!

 

 

Jak widzicie skład ciastek nie wywołuje bólu głowy jak to ma się z kupnymi rzeczami. Jest dość krótki, a ciasteczka bardzo smaczne i dość kruche. Nam smakowało, a mnie pasuje oczywiście ich krótki czas przygotowania.

Lubicie takie szybkie przepisy? Czy wręcz przeciwnie, kochacie swoją kuchnię i lubicie tam przesiadywać? Chcecie więcej takich przepisów? Dajcie znać w komentarzu.:)

Buziaki,
Wspaniałego dnia, Magda?

Written By
More from Magda

Co jem w ciągu dnia zimą? Wegańsko i prawie surowo. FILM

Jesteście ciekawi co jem w ciągu dnia? I jak można przeżyć zimę...
Read More