Jedząc zdrowo, to jeść smacznie i kreatywnie. Szczególnie, jeśli chodzi o słodkości. O surowe słodkości.
Od dobrych 3 lat nie miałam w ustach innej słodkości niż różnego rodzaju surowe ciacha. I wiecie co? Zdecydowanie tego nie żałuję. I nie pragnę nic innego. Słodkie surowe ciasteczka, oprócz tego, że jest to moim zdaniem najzdrowsza wersja słodkości, potrafią całkowicie zaspokoić słodkie zachcianki naszego mózgu. Mózgu? Tak. Bo co jak nie mózg pcha nas w stronę zachcianek? No powiedzcie mi co?
Dzisiejsza wersja ciasteczek nadaje się na każdą okazję. Ja ozdobiłam je borówkami, jednak już sezon truskawkowy kwitnie na całego, więc wersja z truskawkami….. och już na samom myśl ślinka mi cieknie. ♥
Surowe orzechowe ciasteczka
z kremem
Potrzeba:
ciasteczka: 100 g wiórek kokosowych 4 łyżki masła orzechowego 18 daktyli |
Krem: 60 g nerkowców 3 daktyle sok z połówki pomarańczy owoce, np. borówki do dekoracji |
Opis: Zblenduj składniki na ciasteczka, roluj kulki i rozpłaszcz je. Aby zrobić pyszny krem znów zblenduj wszystkie składniki na krem, krem przełóż do rękawa i nałóż na ciastka. Udekoruj każde ciastko owocem. Wszystko dokładnie zobaczycie na filmie. Smacznego!
Co sądzicie o takich ciasteczkach? Próbowaliście już surowych ciasteczek? Jeśli jeszcze nie, koniecznie spróbujcie. 🙂
Zapraszam was jeszcze do zapisania się na fanpage @sweetrawstyle , zasubskrybowania kanału na youtubie oraz obserwowanie @sweetrawstyle na instagramie. Codziennie publikuję tam dla was jakąś nową inspirację. Tam również możemy być cały czas w kontakcie. Dziękuję, że jesteście.
Życzę wam wspaniałego tygodnia,
trzymajcie się ciepło i zdrowo,
Magda :*