Jeśli lubicie tak jak ja jadać pyszne owocowe koktajle w misce. To myślę, że ten przepis wam się spodoba i doda urozmaicenia podczas śniadań.
Wegańska RAWgranola… Mniam. Hm… Mam nadzieję, że nie dziwi już wasz słowo RAWgranola, ale jeśli tak to już tłumaczę. Rawgranola, to po prostu surowa granola. Surowa, nie pieczona ani nie gotowana, oczywiście bezglutenowa, bezcukrowa, bezniczego. Pyszna i zdrowa sama w sobie. Idealna dla wszystkich, którzy chcą zadbać o siebie, swoje ciało i swoje zdrowie.
Sama jadam różne jej wariacje zazwyczaj raz na tydzień przy weekendzie. Wtedy mam więcej czasu rano, Łukasz bawi się z Emmą, a ja pichcę powolutku śniadanko. Uwielbiam te slooow poranki, 100 -procentowo moje.
Wegańska RAWgranola
Potrzeba:
30 g bezglutenowych płatków owsianych
15 g wiórków kokosowe
25 dużych daktyli
30 g orzechów laskowych
15 g pestek dyni
15 g ziarek słonecznika
Opis:
Daktyle pokrój na mniejsze kawałeczki, następnie wszystko wrzuć do melaksera i zmiel na drobno. Zmiel do póki nie zostaną małe kawałeczki i wszystko razem lekko się ze sobą poskleja. Jeśli się nie skleja to trzeba dodać więcej daktyli, jeśli jest za bardzo lepiące dorzuć orzechy, wiórki lub płatki owsiane. Przełóż do miseczek, zalej ulubionym koktajlem i… smacznego!:)
*Taką granolę można przechowywać w lodówce do 5 dni. Szczerze powiedziawszy nie wiem jak dłużej, bo u mnie zawsze od razu znika.
A u wy co pichcicie najczęściej w weekendowe śniadania?
Jeśli podobał Wam się ten wpis, proszę podzielcie się nim ze znajomymi. Zapraszam was do obserwowania SweetRAWstyle na instagramie i facebooku. Jak również powolutku rozkręcam kanał na youtubie, do którego subskrypcji również was zachęcam. Będzie mi bardzo miło. 🙂 Bądźmy w kontakcie.:)
Buziaki,
Magda :*