Mam dla was kolejny przepyszny przepis, który idealnie wpasuje się w klimat walentynkowy, aczkolwiek można z powodzeniem zamienić foremki i zajadać się ciasteczkami nawet codziennie.
Takie ciasteczka, a raczej lody to również fajna alternatywa dla lodów w wafelku. Więc jeśli przepadacie za tego typu lodami i uwielbiacie truskawki to moja wersja również wam się spodoba, no i nie ma co ukrywać oprócz tego że jest pyszna to na dodatek bardzo zdrowa i jak zawsze w wersji raw. Zapraszam na przepis.

Truskawkowe serduszka na walentynki
(raw cookies)
Ilość około 10 sztuk małych serduszek, czas przyrządzania: 20 minut
Co potrzeba:
Baza:
40 g zmielonych orzechów laskowych
25 g mąki kokosowej
25 g wiórek kokosowych
42 sztuki daktyli moczonych
Nadzienie:
6 mrożonych truskawek
1 mrożony banan
opcj. 1 łyżka syropu z agawy/klonowego/lub miodu
Opis:
Daktyle moczymy 15 minut, a następnie wszystkie składniki blendujemy i rozkładamy na blaszce na grubość około 5mm. I wykrawamy foremką serduszka lub dowolny inny kształt.
Następnie blendujemy wszystkie składniki na nadzienie I faszerujemy ciasteczka. Uwaga. Aby nadzienie nie wypłynęło radzę wam na wykrojoną bazę nałożyć foremkę i zalać ją nadzieniem i tak wstawić do zamrażarki, następnie po 20 minutach wyjąć z zamrażarki, wyjąć z formy i dołożyć górną część ciasteczka. Ciasteczka lodowe należy przechowywać w zamrażarce.
Smacznego i wspaniałych walentynek ¦ !
:*
Jeśli wypróbujecie ten przepis dajcie mi koniecznie znać w komentarzu co o tym sądzicie, czy wam smakowało itd. Mam nadzieję, że przepis wam się spodoba.
Peace, love…Magda:*