Czasem po prostu nie wiadomo co na ząb wrzucić. Ten przepis wam się spodoba.
Oj dawno mnie nie było na blogu, oj dawno, ale wracam, a nawet nie tylko ja, bo i dołącza do mnie Łukasz. Znów nastanie trochę wiele zmian, jak widzicie jest nowy adres bloga sweetRAWstyle.pl, jest nowy wygląd i będzie zaraz aktywowany konał na youtube i będzie duuużo o zdrowiu, szczęściu, jedzeniu, życiu. Mamy nadzieję, że te zmiany wam się spodobają.
A tym czasem wracając do tematu sushi… Bardzo lubię eksperymentować w kuchni, aczkolwiek lubię jeść bardzo prosto, dlatego też tutaj na stronie znajdziecie najczęściej bardzo proste i szybkie przepisy, przede wszystkim surowe ale i nie tylko, ja ten dzisiaj. Szanuję swój czas i wasz czas (a wiadomo, że przy dzieciach jest go jakoś mniej) i uważam, że sukces i zdrowie tkwi w prostocie. Kolejnym z moich eksperymentów kuchennych jest właśnie sushi, do którego podchodziłam kilka lat zanim się przekonałam. Teraz nie rozumiem jak wodorosty Nori mogły mi kiedyś nie smakować. Teraz je uwielbiam.
Oczywiście jest to wegańskie sushi, ale tym razem nie surowe.
Wegańskie Sushi
Potrzeba:
✅ sprasowane wodorosty Nori
✅ ryż brązowy
✅ awokado
✅ sałata, np. masłowa
✅ kiełki fasolki mung
✅ pomidor
✅ ogórek
Opis:
Najpierw gotuję ryż, a następnie na macie rozkładam sprasowane wodorosty Nori na które nakładam do połowy ryż, liście sałaty, kawałki pomidora, ogórek, kiełki fasoli mung oraz awokado i skręcam delikatnie i dokładnie dociskając. Na końcu zwilżonymi palcami dotykam końca nori i zaklejam tworząc roladkę. Kroję ją ostrym nożem na małe elementy i gotowe.
Smacznego!?
Polecam do tego zrobić swój ulubiony sos. 🙂
Uściski i buziaki dla Was,
Magda